För mig har det här varit sista dagen innan skolan börjar, imorgon – onsdag – börjar vårterminen igen. 08.10 startar första lektionen, normal tid för att vara en onsdag. Tisdagar och onsdagar är våra tidigaste dagar, då vi börjar 08.10, och fredagar är våra senaste, då vi börjar 09.05. Idag har jag i alla fall varit hemma under dagen, både mamma och pappa jobbar nu så jag fick lite tid för mig själv och hos kaninerna.

Men efter middagen gjorde jag och mamma en lite rolig sak. I alla fall tycker jag att det är lite roligt, jag gillar att hålla på med växter och sånt så… Jag och mamma gick i alla fall ner till vårt lilla ”odlingsrum” i källaren där vi har jord och frön m.m. och sådde lite gräs. Låter väl inte jättespännande, men om 10 dagar kommer kaninerna att få färsk timotej att äta, och även havregräs. Det vet jag dock inte hur lång tid det kommer ta innan det är färdigt, vi sådde samma havre som vi ger dem att äta och det köper vi löst, betalar per liter och häller upp själva i burken ur en tunna så inte står det något om hur lång tid det tar för dem att gro där, inte. Nu får vi väl se hur lång tid det tar innan gräsen gror, kanske kommer det en uppdatering här på bloggen så småningom. Inte minst när de är ”klara” och kaninerna får smaka på gräset, så får vi se vad de tycker om det.

Tycker i alla fall att det är rätt praktiskt att kunna odla egen kaninmat på fönsterbrädan, även om det inte räcker med bara det så får de åtminstone något färskt grönt att äta när vintern är som kallast. Inte för att det har varit så kallt på sistone, men i alla fall… Det är säkert gott för dem att inte bara få hö och pellets och torkade blad, lite saftigt grönt vill de nog ha också. 😉

Så nu får vi väl gå ner en gång om dagen och vattna, även om de står på en bevattningsmatta i sitt lilla växthus lär väl vattnet ta slut. Om några dagar ska vi öppna ventilationen också, men jag antar att de behöver värmen där inne för att kunna gro ordentligt… Hoppas också att de har det tillräckligt ljust, just nu har vi bara ett ”halvt” lysrör som fungerar, och vi skulle nog behöva 2 eller 4 stycken egentligen. Så nu hänger det lilla ljus vi har ungefär 1-2 decimeter ovanför ”växthuset” tills vidare, det verkar vara fel på glimtändaren. Det är den som, tillsammans med en spole, tänder lysröret.
image

 

 

image

Annonser